Ochelari de condus

sofer cu ochelari de condus

Ochelari de condus

 

Ce numim ochelari de condus?

Să vedem:

 

Sunt din ce în ce mai multe mașini, din ce în ce mai multi șoferi. Facem drumuri mai lungi, fie de la serviciu către casă și invers, fie în vacanțe. Ca sa nu amintim de șoferii profesioniști care îsi petrec ziua la volan, unii dintre ei conducând pe distanțe impresionant de lungi zilnic.

Toti șoferii stiu ce deranjante pot fi lucirile luminii soarelui ziua și cele ale farurilor noaptea. Toti știm că există așa zișii ochelari de condus, ochelari care ne ajută să conducem confortabil, măcar din punct de vedere al vederii. Ce poate nu știu toți, este ce așteptăm de la niște asemenea ochelari și cum obținem efectele dorite.

 

Ce facem daca purtăm deja ochelari de vedere?

 

În cazul în care nu purtați ochelari de vedere, lucrurile sunt clare: aveți nevoie de niste ochelari de soare, dar neaparat cu lentile polarizante. Lentilele polarizante au ca scop reducerea reflexiilor orizontale de pe șosea (de pe suprafețe de apă, de pe zăpadă, de pe asfaltul însuși). Ca să aveți certitudinea calității lentilelor polarizante, puteți sa vă comandați lentile de soare fără dioptrii create, fabricate și montate de către unul din marii producători de lentile pe ramele alese de dumneavoastră. Aceștia vor fi pentru dumneavoastră ochelari de condus, e foarte simplu.

 

Dacă însă purtați ochelari pentru vederea la distanță, aveți cateva opțiuni dintre care să alegeți, ca să aveți ochelari de condus pentru dumneavoastră:

 

  1. Folosiți aceiași ochelari, dar îi gânditi dinainte să fie pregătiți și pentru condus:

 

  • Folosiți rame de ochelari cu clip on. Adică rama dumneavoastră obișnuită are și o ramă identică pe care sunt montate lentilele pentru condus și care se fixează magnetic pe cea principalaă, doar atunci când vă trebuie. Sunt chiar seturi de rame clip on, una cu lentile de soare obișnuite, alta cu cele tip oglindă, alta cu lentile pentru condus, chiar și una cu lentile cu protecție pentru lucrul la calculator. Dumneavoastră doar o aplicați pe cea potrivită cu situația..

 

  •  Purtați lentile de vedere cu tratamentul fotocromatic Xtractive de la Essilor sau Sensity Dark de a Hoya care se întunecă și în mașină, deși nu în aceeași măsură ca afară. Lentilele fotocromatice nu se închid la culoare in interiorul mașinii pentru că parbrizul este făcut să absoarbă mare parte din razele UVB. In general, lentilele fotocromatice nu sunt nici polarizante, adică nu reduc reflexiile orizontale, cu excepția Transition Drive ware de la Essilor.

 

  1. Vă comandați ochelari de condus, ochelari speciali ce vor fi purtați atunci când sunteți șofer, dar nu numai:

 

2.1. cu lentile create special pentru condus, lentile care au un tratament antireflex super performant și țin cont de schimbarea dimensiunilor pupilei în funcție de lumină. Fiecare producător de lentile are cate o gamă specială de lentile și tratamente ale lentilei concepute pentru condus:

 

  • Eye Protect System și pachetul de tratamente Eye Drive de la Essilor cu noua tehnologie Reflect Control, oferind o combinaţie unică între tratamentul anti-reflex şi designul lentilei, crescând contrastul și reducând disconfortul cauzat de sursele de lumină de pe șosea,

 

  • DriveSafe UV de la Zeiss (reduce strălucirile luminilor din sens opus și din laterale, pastrând vederea bunaă asupra bordului, oglinzilor retrovizoare, etc)

 

  • Enroute de la Hoya cu tratamentul Drive Coat creat pentru a reduce solicitările asupra vederii șoferilor, deoarece reduc solicitările la care este expusă vederea și oferă o experiență de conducere mai relaxată cu designul premium al lentilelor monofocale sau progresive și un filtru împotriva reflexiilor.

 

  • Tratamentul Drive de la Leica e dezvoltat special pentru condus, reduce strălucirile farurilor și ale iluminatului stradal.

 

  • Night Drive Boost de la Nikon este o schemă de tratamente special concepută pentru șoferi ca să beneficieze de contrast maxim

 

  • Solitaire Protect Road de la Rodestock– design orientat către șofatul pe timp de noapte, absoarbe lumina albastră prin filtrul de culoare si Solitaire Protect Road Sun care protejează ochii de razele infraroșii

 

2.2. purtați când conduceți lentile colorate cu dioptrii: veți avea ochelari de soare prin care vedeți  foarte bine. Dacă alegeți lentile polarizante, nu vă vor mai deranja nici reflexiile orizontale de pe șosea, dar le purtati doar ziua, cand soarele e foarte strălucitor.

 

2.3. Dacă nu folosiți niciuna din variantele de mai sus, păstrați în mașină ochelari cu lentile de soare polarizante care se așează peste ochelarii de vedere (se numesc fit over) și pe care îi puneți, evident, doar când e soare afară.

 

Ochelarii de soare nu trebuie folosiți pe timp de noapte, atunci veți avea nevoie de toată lumina din lume ca să vedeți cât mai bine.

Lentilele galbene sunt utile pe vreme mohorâtă pentru că îmbunătățesc contrastul.

 

Alegând una din soluțiile de mai sus veți avea, fără îndoială, posibilitatea să conduceți mai relaxat și, văzând bine, mai în siguranță.

 

Pentru mai multe informații, sfaturi personalizate și prețuri foarte bune, atât pentru ochelari de condus cât și pentru orice alt tip de ochelari, rame sau doar lentile, vizitați magazinul online de optică  ochelari.com sau contactați opticienii de acolo, vă vor ajuta fără îndoială. Apoi, lămuriți, veți comanda ochelari de condus unde veți considera că e ma bine.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment