Lentile progresive la un preț bun? Cateva solutii de luat in seama.

lentile progresive

Lentile progresive la un preț bun? Cateva solutii de luat in seama.

Se știe că lentilele progresive pot costa destul de mult. Faptul că ele sunt capabile să ne ajute să vedem și la distanță, și aproape, și la distanță intermediară se obține cu proiectare de înaltă specializare, cu tehnologii avansate pentru a le produce, cu o consultație atentă și măsurători optometrice foarte precise. Toate acestea justifică un preț mai mare decât al lentilelor obișnuite.

Lentile progresive. Ca de obicei, să facem o scurtă recapitulare.

Lentilele progresive au în partea superioară o zonă de vedere clară prin care vedem bine la depărtare și în partea inferioară, zona prin care citim. Între ele este canalul de progresie, prin care vedem bine la câteva zeci de centimetri. Trecerile între aceste zone se fac progresiv și, deci, invizibil, iar lentilele arată asemeni tuturor lentilelor obișnuite. Totuși, datorită acestei treceri de la un tip de dioptrii la altul, în laterale se formează zone cu distorsiuni, prin care vederea nu mai e foarte clară. Mărimea acestor zone depinde de diferența între dioptrii (adiția), nivelul de performanță al modelului de lentile ales, modul de încadrare a feței și ramei alese în parametrii standard ai modelului, dar și de anume caracteristici ale lentilei (grosime, tratamente, etc.). Articolul pe larg despre lentile progresive aici.

Pentru a face ca zonele de vedere clară să fie cat mai mari pentru anume activități preferate, au fost create lentile progresive specializate la care două dintre zone sunt mărite la maximum, în defavoarea celei de-a treia. Așa sunt lentile progresive de interior, cu zonă de vedere aproape foarte mare în partea de jos, dioptriile modificându-se treptat până la dioptriile necesare pentru vederea la calculator și la câțiva metri depărtare (1, 2, 4m) în partea superioară a lentilei, fără să mai aibă zonă pentru vederea la distanță. Lentile degresive sau regresive au zone largi pentru vedere la citit și la distanța intermediară, pentru activități în interior. Mai multe detalii despre lentile progresive specializate aflați aici.

Prețul lentilelor progresive

Da, prețul pentru lentile progresive poate fi mare, iar factorii sunt aceiași: adiția, producătorul și modelul de lentile progresive ales, gradul de personalizare necesar, tratamentele aplicate, dacă le vrem și fotocromatice, etc. In general, prețul variază de pe la 400 lei la peste 3000 de lei, în funcție de toți acești factori. De multe ori, ochelarii cu lentile progresive pot costa totuși comparabil cu prețul celorlalți ochelari pe care îi înlocuiesc (pentru distanță, eventual mai mulți pentru citit, pentru birou), iar confortul nostru este neprețuit.

Metode de a găsi lentile progresive la un preț bun

Înainte de toate este foarte important să vă alegeți lentilele care vă trebuie, care vi se potrivesc din toate punctele de vedere. Nu lăsați pe alții să aleagă ce cumpărați, configurați-vă lentile progresive după nevoile dumneavoastră, alegeți tipul de lentile progresive, producătorul, modelul, tratamentele, etc., adăugați sau înlăturați performanță după cum vă e necesar, doar dumneavoastră vă știți cel mai bine obiceiurile. Jonglați cu opțiunile în liniște, citind explicațiile sau discutând cu reprezentanții magazinului, dar faceți în așa fel încât să aveți lentilele care vă îndeplinesc dorințele și se încadrează în buget, fără să plătiți pentru lucruri de care nu aveți nevoie.

Apoi verificați chiar dumneavoastră ce prețuri sunt pentru aceeași configurație de lentile în mai multe magazine. Veți afla, poate cu surprindere, că în unele magazine puteți plăti și cu 50% mai mult decât în altele pentru exact același lucru. Asta ne face să fim atenți de unde cumpărăm, să găsim locul bun, care ne place, unde ne putem configura lentilele și vedea cu ochii noștri cât costă, unde avem profesioniști amabili care să ne consilieze și unde, deloc de neglijat, lentilele costă mai puțin.

In al treilea rând trebuie să urmărim ofertele speciale. Cam toate magazinele au asemenea reduceri de prețuri sau pachete promoționale, dar, evident, trebuie să ne asigurăm că sunt corecte și că ne oferă cu adevărat un preț bun. De multe ori, o reducere chiar și substanțială dintr-un preț mare poate fi în continuare peste prețul curent al unui magazin online care nu are adaosuri uriașe. Deci, soluția este mereu informarea atentă.

Magazinul nostru preferat, pentru că are în permanență prețuri mici și pentru că ne oferă posibilitatea de a ne configura lentilele după nevoi și dorințe, este ochelari.com. Pe el exemplificăm, dar verificăm și în alte magazine. Aceasta este calea corectă de a vă asigura că faceți cumpărături reușite. La acest început de an 2023 sunt active mai multe oferte la lentile progresive:

  • reducere de minim 40 %  pentru lentile progresive premium Hoya
  • bonus o pereche de lentile progresive de interior Progresiv Ergo 2 1.5 cu un set de tratamente Supersin la fiecare pereche de Lentile progresive premium Rodenstock (Multigressiv MyView 2, Multigressiv MyLife 2, Impression 2, Impression FreeSign 3).
  • o rama OCEAN TITAN fără cadru (rimless) la alegere din 50 de modele, atunci când cumpărați o pereche lentile progresive ESSILOR VARILUX PHYSIO sau CONFORT.
  • Varilux 1+1 (2+2): între două perechi de lentile progresive VARILUX de la Essilor comandate, cea cu valoarea mai mică va fi gratuită. Aveți posibilitatea de a alege orice fel de lentile progresive doriți, de a avea lentile progresive de uz general și lentile specializate pentru activitatea în care vă petreceți cel mai mult timp, de exemplu.

Aceste oferte sunt temporare, dar sfatul nostru este să stați cu ochii pe magazinele online unde ați găsit prețuri mici pentru că mereu apar altele și e păcat să nu beneficiați de ele.

O altă cale, complementară, de a micșora suma cheltuită este să fiți clienți fideli și să profitați de puncte de fidelitate, vouchere sau orice alte mijloace sunt oferite de magazinul dumneavoastră. Asta cu condiția ca, chiar și așa, să verificați și să vă asigurați ca prețul să fie cel mai bun pe care îl găsiți.

Nu ostenim să atragem atenția că o bună informare și o configurare atentă a lentilelor exact după nevoile noastre ne poate ajuta să avem cele mai bune lentile pentru noi, la cel mai bun preț pe care îl puteam găsi.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment