Vine vara. Imi trebuie ochelari de soare? Neparat.

Vine vara. Imi trebuie ochelari de soare? Neparat.

Pentru început trebuie zis că, da, ochelarii de soare sunt o necesitate, un lucru obligatoriu dacă ținem la sănătatea ochilor noștri. Asta pentru că unele lungimi de undă din razele UV pot face rău ochilor tot așa cum fac rău pielii și pot duce la boli cu care ne-am confrunta mai târziu. Iar ochelarii de soare nu sunt necesari doar vara, ci oricând soarele strălucește, cu atât mai mult iarna, pe zăpadă.

Deci nu e vorba doar de disconfortul creat de lumina puternică, nu e vorba doar despre a fi la modă, ci despre protecție. Copii, adulți, tineri sau seniori, trebuie să ne protejăm ochii, pe cât posibil permanent.

Cum facem asta? Purtăm ochelari de soare.

Clasicii ochelari de soare sunt o variantă bună, cu condiția ca lentilele lor să fie de calitate, să reprezinte o protecție împotriva razelor nocive și nu doar un accesoriu la modă. Deci, mare grijă de unde cumpărați ochelari de soare. Si nu uitați să îi folosiți de câte ori este soare afară, indiferent de anotimp.

Marea problemă apare pentru cei dintre noi care deja avem permanent ochelari de vedere. Nu vă faceți griji, există câteva soluții foarte la îndemână.

Ochelari de soare pentru cei care poartă ochelari de vedere

  1. Comandați ochelari de soare cu dioptriile dumneavoastră. Îi purtați când urmează să petreceți mult timp afară, într-o zi însorită. Dezavantajul vine din faptul că va trebui să îi aveți mereu la îndemână și să îi schimbați cu cei obișnuiți în funcție de condiții. Plus că va trebui să cheltuiți bani pe această pereche suplimentară de ochelari, chiar ceva mai costisitori decât cei obișnuiți.
  2. Purtați lentile fotocromatice (așa cunoscutele lentile heliomate). Asta va însemna ca, atunci când vă comandați ochelarii, să alegeți ca lentilele dumneavoastră să aibă și acest tratament. Marele lucru minunat la ele este că se vor închide la culoare afară, direct proporțional cu intensitatea luminii și vor redeveni incolore când intrați undeva. Dacă purtați lentile monofocale, costul suplimentar este de câteva zeci de lei, iar pentru lentile progresive ceva mai mare, dar în niciun caz cât al unei alte perechi de ochelari. Iar dumneavoastră nu veți mai avea nicio grijă, ochii vă vor fi protejați, lumina nu vă va deranja nici vara, nici iarna, fără să faceți nimic în plus. Recent, au apărut și tratamente fotocromatice mirror (oglindă) pentru a satisface cât mai multe din dorințele utilizatorilor în pas cu moda.
  3.  Purtați rame de ochelari cu clip-on, dacă nu vă surâde ideea ca lentilele să se întunece când vor ele. Dumnevoastră aveți alături de ochelarii de vedere, o ramă frontală suplimentară, care poartă lentile de soare. O aplicați, de obicei magnetic, peste cea de la ochi doar când considerați că e cazul. Aceste rame de ochelari cu clip on au prețuri comparabile cu cele obșnuite, le găsiți în fel de fel de forme și culori, de damă sau pentru bărbați. Foarte bune sunt pentru adolescenții cărora nu le sunt recomandate lentile fotocromatice. Există și seturi care au chiar câte 4 rame clip on, cu diverse tipuri de lentile (de soare, protecție pentru calculator, etc.).

Deci, avem de unde alege. Trebuie doar să ne informăm, să simulăm diverse variante ca să vedem ce anume e bun pentru noi, ce se încadrează și în buget. Neapărat verificăm prețul în mai multe magazine pentru că așa putem economisi neașteptat de mult, iar internetul ne ajută să facem asta fără să ne mișcăm din fața calculatorului. Folosim ofertele speciale după ce ne asigurăm că sunt corecte, așa vom plăti mai puțin decât în mod obișnuit sau vom avea lentile mai performant de aceiași bani.

Noi continuăm să vă recomandăm ochelari.com, pentru că rămâne un magazin online cu prețuri mici pe bune, cu oferte speciale oneste și cu module ușor de folosit pentru a ne configura singuri lentilele așa cum ne place, așa cum ne trebuie din punct de vedere al opțiunilor sau al bugetului. Asta nu va însemna că sunteți singuri când faceți alegerile, găsiți alăturat explicații pe înțeles și mereu puteți cere ajutor, iar cei de acolo sunt alături să vă îndrume cu amabilitate, oricând aveți nevoie. Veți cumpăra cu plăcere, veți ști că ați ales chiar dumneavoastră, pe îndelete, ce rame  și ce lentile vă trebuie și că nu veți plăti în plus. Dar nu uitați să verificați și în alte magazine.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment