Cum curatam lentilele ochelarilor nostri?

ochelari aburiti

Cum curatam lentilele ochelarilor nostri?

 

Cum curatam lentilele ochelarilor nostri?

 

Aveti perechea dumneavoastra preferata de ochelari, sunteti foarte multumiti ca va ajuta sa vedeti bine, va place cum aratati purtand-i, dar ati vrea sa va fie alaturi multa vreme,  la fel de buni ca in prima zi. Trebuie deci sa ii ingrijiti cum se cum se cuvine pentru ca lentilele sa nu se zgarie si tratamentele aplicate pe lentile sa nu se deterioreze. Aveti aici cateva sfaturi pentru curatarea lentilelor:

 

1. Stergeti lentilele numai cu laveta de microfibra pe care, de obicei, o primiti impreuna cu ochelarii. Puteti sa cumparati astfel de batistute de la optica medicala din apropiere sau de la magazinele online. Ele au tesatura astfel conceputa incat nu zgarie si curata eficient lentilele, indepartand urmele. Nu stergeti lentilele cu tricoul, fularul sau servetele de hartie, ele sunt prea aspre sau sunt prafuite, asfel incat devin abrazive.

 

lentile curate

 

2. Din cand in cand, spalati ochelarii cu apa calduta (nu fierbinte!) si sapun obisnuit, limpeziti-le bine, suflati asupra lentilelor ca sa indepartati stropii de apa si eventual, mai stergeti-le cu laveta de microfibra.

 

ochelari

 

 

3. Pentru curatarea lentilelor puteti de asemenea folosi solutii speciale pe care le pulverizati pe ambele fete ale lentilelor si le stergeti cu laveta de microfibra. Fiti doar atenti sa folositi solutii cumparate de la magazine de specialitate si care sunt compatibile cu tratamentele aplicate pe lentile. Diversele substante despre care va puteti gandi ca vor curata mai bine lentilele pot distruge iremediabil stratul acoperitor.

 

Acestea sunt regulile de baza pentru curatarea lentilelor. Doar respectandu-le veti avea lentile curate pentru a vedea mereu bine, lentile fara zgarieturi si zone opace pe care le veti folosi timp indelungat.

Aveti in vedere ca, chiar daca nu este foarte evident inca de la inceput ca sunt afectate de curatarea incorecta, lentilele au zgarieturi aproape invizibile care, cu timpul, se adancesc si lentilele isi vor pierde transparenta.  Trebuie sa le curatati cu mare grija permanent pentru a va putea bucura de ele cat mai mult timp.

De la ochelari.com primiti lentilele comandate insotite de o laveta de microfibra cadou si puteti comanda alte lavete ulterior, ca si solutii de curatare a lentilelor, toate sub marca producatorilor de lentile.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment