Ochelari de vedere pentru copii? E o aventura, dar … nu cine stie ce. Partea I-a

Ochelari de vedere pentru copii? E o aventura, dar … nu cine stie ce. Partea I-a

 

Ce e de facut cand cand trebuie sa alegem ochelari pentru copii?

 

De ce sunt parca din ce in ce mai multi copii cu ochelari?

 

Nu se poate sa nu observam ca, in ultima vreme, din ce in ce mai multi copii poarta ochelari. Se poate considera ca se intampla din cauza nenumaratelor ecrane de care copiii sunt fascinati inca de mici (telefon, tableta, televizoare in fiecare camera, console de jocuri, etc.) si la care sunt lasati sa isi petreaca din ce in ce mai mult timp. Unii iau in considerare si faptul ca, in ultimii ani, parinti din ce in ce mai responsabili duc copiii la controale oftalmologice inainte chiar ca problemele sa devina vizibile. Sunt tari unde controlul oftamologic al copiilor este obligatoriu pana la varsta de 2 ani. Asa se descopera eventuale probleme si pot fi luate masuri  foarte timpuriu. Pe de alta parte, idea ca a purta ochelari e un rusine aproape a disparut si oamenii nu mai incearca sa ascunda o asemenea situatie, corectand vederea copiilor inca din primii lor ani.

 

 

E purtarea ochelarilor o placere sau o mare problema?

 

E clar ca si copiii sunt purtatori de ochelari. Este discutabil daca le place sau nu. Probabil ca parerile sunt impartite. Specialistii considera ca depinde si de varsta, de puterea lor de intelegere, dar si de cum sunt incurajati copiii sa ii poarte, cum li se explica necesitatea lor. In general, copiii rasfatati si obisnuiti sa faca numai ce le place, vor avea mari probleme in a accepta ochelarii ca pe un lucru bun. Daca familia considera asta o nenorocire si se mai si exprima in acest sens, daca educatorii ii scot din jocuri pe motiv ca “ii protejeaza”, copiii vor respinge ochelarii. Dar daca toata lumea din jur ii lauda si ii complimenteaza, copiii vor considera ca li se intampla un lucru bun, ca sunt interesanti sau macar ca vor purta ochelari la fel ca tata, ca un prieten drag al familiei si ca alti super-copii de la gradinita sau scoala. Cu cat sunt mai mari, pustii vor intelege ca ochelarii le sunt de ajutor sa vada lumea mai clar si ca pot face din ochelari un obiect care sa ii ajute sa isi definesca personalitatea.

 

De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca, asa cum ne protejem noua ochii impotriva razelor UV daunatoare, tot asa trebuie sa avem grija de ochii copiilor nostri. Si ei au nevoie de ochelari de soare. Si mai sunt si atat de haiosi! Plus ca, daca se obisnuiesc cu ochelarii de soare, poate nici cei de vedere nu ii vor incurca asa de tare, daca va fi cazul. Pentru cei mici care poarta ochelari de vedere nu se recomanda lentile fotocromatice (heliomate), dar pot purta ochelari cu o rama cu lentile de soare care se ataseaza magnetic (clip-on) vezi aici. In orice caz, trebuie sa alegeti lentile cu protectie impotriva razelor UV.

 

ochelari pentru copii

 

Prin urmare, sa intelegem ca ochelarii ne vor ajuta copiii sa vada lumea mai clar si sa ne apucam neintarziat sa aflam tot ce trebuie despre ochelari pentru copii, ce rame, ce lentile, ce trebuie sa avem in vedere, cum actionam, unde gasim rame multe si interesante, cam cat ne costa … in partea a doua a articolului nostru “Ne trebuie ochelari pentru copii. Cum procedam?

 

 

 

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment