Ochelari clip on. Ce sunt? O noua gaselnita sau ceva util?

Ochelari clip on. Ce sunt? O noua gaselnita sau ceva util?

 

Ochelarii clip on sunt ochelarii dumneavoastra de vedere peste care se aplica o rama cu lentile de soare, speciale pentru calculator sau speciale pentru condus.

 

Este inca un rand de lentile peste cele obisnuite, de vedere.

 

ochelari clip on

 

Avantajul este urias pentru ca ii ajuta pe cei care poarta ochelari in permanenta sa isi protejeze ochii de soare in principal, dar si de lumina albastra daunatoare cand sunt in fata dispozitivelor digitale sau sa atenueze sclipirile neplacute de lumina atunci cand conduc. Si totul usor, la indemana, cu un singur gest: cel de a aplica rama suplimentara peste rama de pe fata.

 

Singura grija este ca trebuie, evident, sa aveti rama suplimentara la indemana in poseta, in borseta, in masina, in buzunar. Aceste tipuri de rame sunt acum oferite in multe variante de sisteme de prindere, de nuante, de culori. Sunt variante cu o singura rama suplimentara, dar si altele care au un set de rame suplimentare (una de soare obisnuita, una de soare tip oglinda (mirror), alta speciala pentru condus si alta speciala pentru protectia ochilor in fata calculatorului.  Acestea din urma sunt fara indoiala un sistem complet pus la dispozitia celui care vrea sa le aiba pe toate intr-o singura achizitie (vedeti toate aceste rame de ochelari clip on pe ochelari.com, cu toate variantele de mai sus, cu multe fotografii sugestive si din toate unghiurile, cu toate caracteristicile care v-ar putea interesa).

 

Sistemele de prindere pot fi de mai multe feluri: de tip clips care se ataseaza pe rama principala, din cele care intra prin presare pe rama sau cu clip on magnetic. Acest ultim fel de prindere este extrem de facil, de comod, de simplu de aplicat si de scos.  Perechea de ochelari clip on chiar cu rama suplimentara aplicata este foarte fina, subtire, usoara, fara sa se observe ca este de fapt dubla. Celelalte sisteme de prindere sunt mai robuste, dar si mai usor de detectat de catre privitor.

 

Domnul din imagine poarta ochelari clip on. Nu-i asa ca arata foarte bine pentru niste ochelari 2 in 1? Acestia sunt metalici, cautati sa ii vedeti pe cei de plastic, nici nu va veti da seama ca sunt dubli.

 

Fara indoiala ca exista astfel de rame atat in varianta pentru femei, cat si pentru barbati si chiar si pentru copii. Va dati sema ce “cool” sunt adolescentii care se transforma intr-o clipa din copiii cu ochelari frumosi de vedere in copii  “smecheri” cu ochelari de soare (eventual cu efect oglinda) prin care vad la fel de bine, dar isi si protejeaza ochii. Va reamintim ca ochii copiilor nostri trebuie protejati de razele UV daunatoare, poate chiar mai mult decat ii protejam pe cei ai adultilor.

 

Ramele de ochelari clip on pot fi de plastic, metal sau combinatii (rama principala de plastic si clip-on-ul metalic). Un super-material folosit la acest tip de rame de ochelari clip on este ultem, un material plastic extrem de rezistent, flexibil si usor (o astfel de rama cantareste sub 20 grame).

Putem gasi acest tip de rame de ochelari clip on la preturi ce variaza incepand de la 100 de lei in functie de numarul de rame clip-on, de material, de producator.

Ramele de ochelari clip on reprezinta fara indoiala unul din modurile cele mai simple, mai interesante, mai la indemana de a avea ochelari de soare, chiar daca purtam in mod obisnuit ochelari de vedere. Si mai sunt un mare ajutor pentru adolescenti sa fie la moda cand poarta deja ochelari de vedere.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment