Ochelari clip on. Ce sunt? O nouă găselniță sau ceva util?

Ochelari clip on. Ce sunt? O nouă găselniță sau ceva util?

Ochelarii clip on sunt ochelarii dumneavoastră de vedere peste care se aplică o ramă cu lentile de soare, speciale pentru calculator sau speciale pentru condus.

Este încă un rând de lentile peste cele obișnuite, de vedere.

Avantaje pentru ramele de ochelari clipon?

Avantajul este urias pentru că îi ajută pe cei care poartă ochelari în permanență să își protejeze ochii de soare. Dacă alegem seturi complete de rame clip on vom avea și protecție față de lumina albastră dăunatoare când suntem în fața dispozitivelor digitale sau vom avea și o pereche de lentile care să atenueze sclipirile neplăcute de lumina atunci când conducem mașina. Si totul usor, la îndemană, cu un singur gest: cel de a aplica rama suplimentară peste rama de pe față.

Dezavantaje?

Singura grijă este că trebuie, evident, să aveți rama suplimentară la îndemană în poșetă, în borsetă, în mașină, în buzunar.

Aceste tipuri de rame sunt acum oferite în multe variante de sisteme de prindere, de nuanțe, de culori. Cum spuneam, cele mai multe variante au o singură rama suplimentară (vedeți un exemplu aici), dar găsim și altele care au un set complex de rame suplimentare (una de soare obisnuită, una de soare tip oglindă (mirror), alta specială pentru condus și alta specială pentru protecția ochilor în fața calculatorului (un exemplu aici).  Acestea din urma sunt un sistem complet pus la dispozitia celui care vrea sa le aibă pe toate într-o singură achiziție.

Puteți vedea toate aceste rame de ochelari clip on pe ochelari.com, cu toate variantele de mai sus, cu multe fotografii sugestive și din toate unghiurile, cu toate caracteristicile care v-ar putea interesa și la prețuri foarte bune. Si, cel mai interesant, le puteți și proba online: ori vedeți cum arată pe una din multele modele propuse, ori încărcați din trei clik-uri o poză a dumneavoastră și vă lămuriți care din rame vi se potrivește cel mai bine. Puteți face asta împreună cu prietenii sau familia și veți avea și părerile lor ca să fie alegerea mai ușoară și plăcută.

Sistemele de prindere pot fi de mai multe feluri: de tip clips care se atașează pe rama principală, din cele care intră prin presare pe ramă sau cu clip on magnetic, cel mai des întâlnit în ultima vreme. Acest ultim fel de prindere este extrem de facil, de comod, de simplu de aplicat și de scos.  Perechea de ochelari clip on chiar cu rama suplimentară aplicată este foarte fină, subțire, ușoară, fără să se observe ca este de fapt dublă. Celelalte sisteme de prindere sunt mai robuste, dar și mai usor de detectat de catre privitor.

Domnul din imagine poartă ochelari clip on. Nu-i așa ca arată foarte bine pentru niște ochelari 2 in 1? Aceștia sunt metalici, cautați să îi vedeți pe cei de plastic, nici nu vă veți da seama că sunt dubli.

Fără îndoială că există astfel de rame atât în varianta pentru femei, cât și pentru barbați si chiar și pentru copiii mai măricei. Vă dați seama ce “cool” sunt adolescenții care se transformă într-o clipă din copiii cu ochelari frumoși de vedere în copii  “șmecheri” cu ochelari de soare (eventual cu efect oglindă) prin care vad la fel de bine, dar își și protejează ochii. Vă reamintim că ochii copiilor noștri trebuie protejați de razele UV dăunătoare, poate chiar mai mult decât îi protejăm pe cei ai adulților.

Ramele de ochelari clip on pot fi de plastic, metal sau combinații (rama principala de plastic și clip-on-ul metalic). Un super-material folosit la acest tip de rame de ochelari clip on este Ultem, un material plastic extrem de rezistent, flexibil și usor (o astfel de rama cântărește sub 20 grame).

Putem găsi acest tip de rame de ochelari clip on la preturi ce variază începând de la 200 de lei în funcție de numărul de rame clip-on, de material, dar mai ales de producător. Puteți găsi rame clipon potrivite și cu bugetul și cu dorința de a purta nume celebre de producători sau nu. Dar nu uitați, orice ați alege să cumpărați, căutați prețul cel mai bun. Noi prezentăm doar niște variante, propriile noastre verificări pe piața ramelor pentru ochelari.

Ramele de ochelari clip on reprezintă în mod cert unul din felurile cele mai simple, mai interesante, mai la îndemână de a avea ochelari de soare, chiar dacă purtăm în mod obișnuit ochelari de vedere. Și mai sunt un mare ajutor pentru adolescenți sa fie la modă când poartă deja ochelari de vedere.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment