Ne trebuie ochelari pentru copii. Cum procedam? Partea a-II-a

Ne trebuie ochelari pentru copii. Cum procedam? Partea a-II-a

 

Suntem in situatia de a alege niste ochelari pentru copii. Ce avem de facut?

 

Am fost cu copilul la control, pentru ca suntem parinti responsabili si am vrut sa verificam sau pentru ca am observat posibile probleme de vedere la copilul nostru. Am rezultat cu o prescriptie pentru ochelari de la oftalmolog. In articolul anterior am discutat despre cum trebuie sa abordam situatia cand ne trebuie ochelari pentru copii, acum trebuie sa trecem la fapte si sa alegem ramele, lentilele..

 

De unde cumparam? La ce trebuie sa fim atenti?

 

 

Cum trebuie sa fie ramele ochelarilor pentru copii?

 

Copiii vor descoperi alaturi de parinti ca acum exista o gama infinita de rame de forme si culori diferite, cu personaje de film preferate sau ale unor firme de fashion cunoscute.  Daca va aflati intr-o astfel de situatie, gasiti un magazin unde oferta e suficient de generoasa si cu personal cu suficienta rabdare. Sau puteti cauta in magazinele online unde pot alege si se razgandi in voie, pana gasesc ramele pe gustul lor. Acolo veti avea filtre de cautare dupa dimensiuni, culoare, forma, tip de balamale, greutate, etc. , gasiti un site cu multe fotografii de buna calitate care sa va permita sa vedeti toate detaliile ramei. Pe unele site-uri chiar pot proba virtual ramele preferate, folosind o poza si jongland cu diverse rame, poate fi chiar un joc amuzant.

 

Indiferent de unde ati alege ochelari pentru copii, trebuie sa va asigurati ca ramele sunt usoare si rezistente atat in ceea ce priveste materialul din care sunt facute, dar si al balamalelor. Nu uitati ca vor trebui sa reziste jocurilor mai mult sau mai putin violente, trantelor, micilor accidente  si, in nici un caz, copilul nu trebuie sa se simta restrictionat de la joaca obisnuita pentru ca poarta ochelari.  Daca aveti un copil foarte zvapaiat, luati in calcul rame facute din aliaje de titan, care sunt foarte flexibile.

 

Fara indoiala ca rama trebuie sa se potriveasca bine pe fata copilului, sa nu fie grea, sa nu il jeneze in nici un fel, dar nici sa ii cada de pe fata imediat ce incepe sa topaie, eventual sa aiba pernute nazale care pot fi ajustate la nevoie.

 

Dar lentilele?

 

In ceea ce priveste lentilele, varianta din plastic (sticla organica) este cea indicata pentru ca e usoara si pericolul pentru copil in cazul unei spargeri accidentale este mai mic. In functie de nevoi, pot fi folosite lentile cu diferite tratamente (cele mai indicate ar fi cel antizgariere, antireflex, poate si un filtru pentru calculator, un strat oleofob, toate adaugand totusi cate ceva la pretul initial). Oricum, foarte important, lentilele se comanda doar in baza prescriptiei medicului oftamolog care a facut consultul de specialitate amanuntit.

 

 

Referitor la pretul unor ochelari pentru copii, revenim la varianta magazinului online, unde parintii pot face selectiile preliminare, vor stabili variantele care corespund cerintelor si bugetului atat referitor la model, cat si costuri.  Vor pastra doar variantele viabile din toate punctele de vedere si le pot prezenta copilului care urmeaza sa se simta liber sa aleaga exact rama care il poate face mandru purtator de ochelari. Puteti face acelasi lucru si in magazinul fizic, unde aduceti copilul care sa probeze si sa aleaga dintre ramele pe care le-ati ales dumneavoastra anterior si care va indeplinesc cerintele, dar poate fi ceva mai complicat sau poate necesita mai multe vizite.  Trebuie tinut cont si ca, cel mai probabil, veti face acest lucru o destul de des pentru ca dioptriile se vor modifica, copilul va creste si va avea nevoie de rame mai mari, mai apar si situatii in care ochelarii s-au spart, s-au rupt, s-au pierdut.

 

Aveti in vedere si ca,  pentru copiii sportivi puteti gasi ochelari speciali cu dioptrii, inclusiv ochelarii pentru inot care ii vor ajuta sa vada bine sub apa atunci cand exploreze viata acvatica in vacanta la mare.

Un mic sfat ar fi sa pastrati totdeauna ultima pereche de ochelari ca rezerva a celor aflati in uz, oricand se poate intampla un eveniment nefericit si veti avea acoperire pana se rezolva problema.

 

 

Un loc unde puteti vedea multe rame de ochelari pentru copii, cu filtre de cautare foarte bune dupa toate caracteristicile, cu posibiltatea de a vedea online cum arata ochelarii pe fetele copiilor, unde veti putea comanda si lentile ce vor fi montate chiar in laboratoarele producatorilor de lentile  si  unde evident ca veti putea consulta toate preturile este https://ochelari.com/rame-ochelari-de-vedere/gen/rame-ochelari-copii.html

 

Si copilul isi va primi ochelarii astaptati. Incurajati-l, laudati-l, invatati-l sa ii ingrijeasca, nu-i lasati pe nepriceputi sa il descurajeze, sa il marginalizeze, invatati-l sa fie mandru asa cum este, un copil cu ochelari. Cu cei mai “tari “ ochelari!

 

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment