Povestea cuiva care avea nevoie de ochelari

om ingrijorat cu ochelari

Povestea cuiva care avea nevoie de ochelari

 

Povestea unuia dintre noi

 

A fost odata un domn care s-a trezit, într-o bună zi, că nu prea mai vede bine. Avea deja ochelari, dar parcă lucrurile nu se mai vedeau clar ca înainte.

Ca un om responsabil, s-a gândit să se ducă la oftalmolog. Oricum nimeni nu îți face ochelari dacă nu ai o măsurătoare recentă a dioptriilor și, cel mai probabil, ale lui s-au mai schimbat.  A tot amânat, a așteptat să vină ziua de salariu, să mai rezolve alte lucruri, se gîndea el că și ochelarii probabil ca vor costa mult…

 

om cu ochelari speriat de pret

 

Până într-o zi când a aflat de o ofertă: un magazin de optică medicală făcea consultații gratuite. Nu era tocmai aproape de cartierul lui, dar gândul la o economie l-a mânat într-acolo. N-a mai stat pe gânduri și s-a dus, multumit că, în fine, rezolva problema și era și gratis. A făcut consultația gratuită și a aflat, evident, că trebuia să își facă ochelari noi, măcar să își schimbe lentilele.

Multumind opticianului, a avut o clipă de ezitare: ce are să facă acum? Cât vor costa ochelarii?  Unde să îi găsească la un preț bun? Încotro s-o apuce? L-au ajutat cei de la cabinet. L-au îndrumat spre magazinul lor, alături. Era derutat, dar ce să facă? L-au și sfătuit imediat care sunt cele mai potrivite lentile, cel mai bun producător,  cel mai bun raport calitate/preț. Ce să mai, a rezolvat foarte repede. Problema a fost că prețul i s-a parut cam mare, ce ce să știe dumnealui? Așa or fi ochelarii: scumpi. Peste câteva zile s-a dus iar pană acolo și  i-a și luat. Acum are ochelari noi și măcar a făcut consultația gratuit.

 

Peste câteva zile vine vorba la serviciu despre ochelarii lui cei noi, cat mai costă ramele, cât lentilele, cât a dat pe ei. Află că putea să își facă și alt tip de lentile, dar n-a știut de varianta asta, că era mai bun pentru el un anume tratament al lentilei. Află ca un coleg și-a comandat același lentile și l-a costat mult mai puțin în altă optică, chiar trece pe lângă ea în fiecare zi, la piață. De ce oare n-a avut discuția asta înainte? Altul zice că și-a comandat online și că acolo prețul a fost chiar mult mai mic și au venit direct acasă. Trebuia să se gândească că magazinele online au prețuri mai bune pentru că au costuri mai mici, chirie poate nu, angajați mai puțini, nu fac stocuri.. O să verifice, de curiozitate, măcar să știe. Da, dar nu fac și consultații online. Măcar pe asta a scos-o gratuit.

Se bagă și o colegă: dar a făcut consult oftalmologic sau doar optometric? Ei, hai, i-a măsurat dioptriile, l-a mai pus la un aparat. I-auzi, la vârsta lui trebuie făcută și o verificare a sănătații ochilor, trebuie să meargă la un medic oftamolog să se asigure că e totul în regulă, se pare că sunt boli ale ochiului care trebuie depistate din timp, nu e doar despre dioptrii. O să știe data viitoare, va trebui să se asigure că e totul în regulă. A cam căzut pe gânduri.

Ajunge acasă și îi trece prin cap să verifice: intră pe calculator și caută rama pe care a cumparat-o. Ce să vezi? A plătit mult mai mult pe ea, o găsea într-un magazin online la un preț mult mai mic, iar alta asemănatoare avea o reducere exceptională.

 

Una peste alta, omul nostru face socoteala și rezultă ca atât a vrut să iasă ieftin… că a nimerit mai scump. Ce putea să facă? Doar s-a gîndit că economisește o parte din bani.

Putea să întrebe colegii să vadă ce variante îi recomandă, ce au mai aflat de la alții, cum au procedat. Putea să caute înainte, cel mai simplu ar fi fost să caute pe internet. Ar fi aflat lucruri, prețuri, ar fi citit un articol, niște pareri. Tocmai el care caută despre toate , despre asta de ce nu s-o fi informat cum trebuie? Ar fi făcut un calcul și ar fi știut ce are de făcut, ce fel de consultație trebuie să facă, unde găsește prețuri bune, cam cât va trebui să coste și lentilele și ramele. Mergea la un medic oftalmolog, făcea consultația completă, avea rețeta de ochelari și apoi căuta în liniște informațiile necesare. Ar fi aflat ce variante de lentile are la dispoziție, ce producători și care sunt ofertele lor, ar fi găsit rame, poate chiar aceeași ramă de ochelari, dar la un preț foarte bun, ar fi găsit promoții super pe la diferite magazine fizice sau online. Ar fi vorbit cu specialiștii magazinelor, doar toți au acum chat pe site sau pur și simplu la telefon, ar fi aflat sfaturi, păreri și ar fi putut să aleagă știind.

 

Ar fi descoperit că, poate mai mult decât în alte domenii, în zona ramelor și lentilelor de ochelari, prețurile variază foarte mult de la un magazin la altul.

De ce sa plătești mai mult pentru același lucru?

De ce să nu alegi știind ce îți trebuie și ce variante ai?

 

Noi recomandăm ochelari.com, un magazin online de lentile și rame de ochelari care și-a propus să ajute clienții să aleagă informat și să cumpere exact ce îi trebuie la cele mai mici prețuri. Iar într-un magazin online, din fericire, poți consulta în voie toate variantele și poți cumpara pănă la urma de unde vrei.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment