Cat de mari sunt preturile lentilelor progresive?

preturile lentilelor progresive sunt mari?

Cat de mari sunt preturile lentilelor progresive?

 

De ce sa fie asa de mari preturile lentilelor progresive?

 

Asa cum am vazut in alte articole pe blogul optipro (de exemplu “Pe scurt despre lentilele progresive“), lentilele progresive sunt acele lentile care te ajuta sa vezi bine si la distanta, si intermediar (la calculator, de exemplu) si aproape (la citit). Numai ca, pentru a se face trecerea de la un tip de lentila la altul, apar pe suprafata lentilei zone cu aberatii, iar zonele de vedere clara sunt mai mici sau mai mari in functie de mai multi factori (dioptrii, nevoile de vedere ale clientului, parametrii de purtare, caracteristicile ramei, etc.). Tot in functie de acesti factori, se poate sa se complice lucrurile, sa fie nevoie de tehnologii avansate, designuri mai pretentioase, prelucrari mai deosebite. Asa se face ca preturile lentilelor progresive pot fi destul de mari.

 

Si totusi despre ce preturi e vorba?

 

La aceasta intrebare, un raspuns rapid ar fi ca niste lentile progresive costa undeva intre 250 lei si 3500 de lei  perechea. Plaje de preturi este foarte larga, dar trebuie inteles ce anume influenteaza aceste preturi.

Pretul cel mai mic poate corespunde unor lentile pentru cineva cu aditie mica si un tratament antireflex si durificare simple, eventual un producator fara nume celebru.

La acesta se mai adauga o gama larga de costuri suplimentare, in functie de nevoile vizuale ale celui ce va purta lentilele, de tratamentele suplimentare pe care vrea sa le adauge, de anumiti parametri ai ramei pe care vrea sa fie montate lentile progresive.

 

De exemplu, preturile lentilelor progresive pot creste astfel:

  • Un pachet de tratamente premium poate face lentilele mai scumpe cu 100 lei.
  • Alegerea unui material cu indice de refractie mare creste pretul cu 200, chiar 700 lei.
  • Daca va fi nevoie sa se tina cont de parametri individualizati sau de obiceiurile personale de purtare a ochelarilor, se va alege o varianta personalizata de design care va scumpi comanda dumneavoastra cu poate inca 300 lei.
  • Daca va doriti tratament fotocromatic va trebui sa adaugati probabil inca 200 lei.

Acestea sunt doar cateva exemple orientative de preturi.

 

Trebuie inteles insa ca fiecare producator are mai multe designuri de lentile, unele basic, altele premium, care pot fi combinate cu anumite tratamente, care pot fi executate cu anumite variante de materiale, tinand cont de prescriptia (reteta) dvs., rezultand astfel optiuni personale cu anume preturi. Foarte simplu puteti incerca diverse combinatii in paginile ochelari.com, de exemplu aici. Aveti posibilitatea sa simulati diferite configuratii si sa vedeti exact cum variaza pretul pentru  fiecare varianta in parte, avand de fiecare data explicatii ca sa puteti alege informat. Plus ca, in permanenta, sunt active oferte speciale pentru diferite designuri de lentile progresive si puteti gasi o solutie convenabila.Dar alegerea finala trebuie facuta impreuna cu opticianul experimentat care sa va prezinte variantele care vi se potrivesc.

Prin urmare, cu cat sunteti mai tineri (in jurul varstei de 40 de ani), cu cat fata dumneavoastra e “mai obisnuita”, cu cat ramele alese sunt si ele mai putin iesite din comun, daca nu va doriti multe si scumpe tratamente ale lentilei, cu atat va vor costa mai putin.

Cu cat veti inainta in varsta, cu atat veti avea probabil nevoie de lentile mai scumpe. Cu cat iesiti din zona parametrilor standard, ceea ce se poate intampla la orice varsta, veti avea nevoie de lentile special concepute pentru dumneavoastra in asa fel incat sa va asigure zone de vedere clara cat mai mari si pentru care veti plati mai mult.

Daca veti avea nevoie de lentile din gamele premium ale producatorilor de top, atunci pretul se va apropia de valoarea maxima.

Ramane o singura intrebare: imi asigura cel mai mare pret cele mai bune lentile? Raspunsul, dupa toate cele discutate, e “ nu neaparat!”.

Important este sa faceti, impreuna cu opticianul, cele mai bune alegeri pentru dumneavoastra, facand toate masuratorile si raspunzand la toate intrebarile acestuia, asa cum a fost explicat pe larg in articolul  “Consultatia pentru lentile progresive – un demers complicat?”.

 

sunt mari preturile lentilelor progresive

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment