Ochelari de soare pentru miopi? Găsim soluțiile cu prețul cel mai mic.

ochelari de soare cand porti ochelari de vedere

Ochelari de soare pentru miopi? Găsim soluțiile cu prețul cel mai mic.

Pentru că este important ca toată lumea să își protejeze ochii de lumina puternică a soarelui (așa cum am văzut într-un articol anterior) și, dacă nu vrem să cheltuim pentru asta foarte mulți bani, vă propunem să căutăm cele mai bune soluții și cele mai mici prețuri pentru a avea ochelari de soare când purtam deja ochelari de vedere. Căutăm și știți deja că găsim ochelari de soare pentru miopi, dar cât o să ne coste?

Trebuie știut că razele ultraviolete (UV) fac rău ochilor, provoacă fotoîmbătrânire, efectele negative se acumulează în timp și e foarte posibil să regretăm peste mai mulți ani că nu am făcut tot ce se poate ca să împiedicăm apariția unor diverse afecțiuni.

Am auzit foarte des oameni spunând că nu pot purta ochelari de soare pentru că sunt miopi și poartă oricum o pereche de ochelari ca să vadă bine la distanță. Si totusi sunt și oameni pe care îi deranjează efectiv lumina prea puternică, mulți se plâng că au probleme cu soarele când conduc mașina, sunt oameni care se chinuie la plajă să vadă ecranul telefonului sau să citească o carte, e neplăcut, nesănatos, mai facem și riduri. Foarte mulți au în cap că pur și simplu nu au ce să facă în aceasta situație, iar alții argumentează că variantele care li se propun ca să își protejeze ochii de soare sunt scumpe.

Chiar e așa de costisitor să avem ochelari de soare în acest caz? Haideți să vedem.

Ca de obicei, facem cercetarea la ochelari.com pentru că acolo am găsit prețurile cele mai bune și pentru că este foarte ușor să găsim ce căutăm, foarte la îndemână să ne configurăm o pereche de lentile așa cum vrem și cum ne permite bugetul.

Ok. Purtăm ochelari de vedere. Deci ce variante de ochelari de soare pentru miopi avem? Cât e de mic un preț mic pentru ele?

  • Ochelari de soare cu dioptrii. Îi avem cu noi și, când e soarele puternic și dacă avem de stat pe afară, îi punem în locul celor cu lentile incolore pe care îi purtăm permanent. Așa avem și noi ochelari de soare, dar trebuie să avem grijă să nu îi uităm în altă parte și să îi tot punem și dăm jos de la ochi. Cât ne costă ochelarii de soare cu dioptrii? Varianta cu prețul cel mai mic costă 150 lei: lentile Rhein Vision colorate, cu dioptrii, cu protecție UV și tratament de durificare. Dacă vrem ca lentilele să fie și polarizante, adică să împiedice strălucirile în plan orizontal pe șosea, pe apă, pe zăpadă găsim un preț de 235 lei pentru lentile Rhein Vision colorate polarizante sferice index 1.5 cu tratament de durificare aici.

  • Rame de ochelari cu clip-on. Aceste rame sunt de fapt un set format din una sau mai multe rame complementare cu lentile colorate care se aplică, în general magnetic, peste rama pe care montăm lentilele noastre cu dioptrii. Deci avem ochelarii obișnuiti permanent la ochi, dar, când e cazul, scoatem rama suplimentară și o aplicăm printr-un singur gest peste cealaltă. Sunt rame pentru femei, pentru bărbați sau unisex, foarte subțiri, foarte ușoare, au fel de  fel de modele și culori, le puteți selecta conform dorințelor dumneavoastră și le puteți proba online în așa fel încât să vă lămuriți care vă stă cel mai bine. Prețul lor e comparabil cu al ramelor simple, obișnuite.  Aveți aici un exemplu unisex care costă 178 lei și are si lentilele polarizante. Dar la același preț sunt peste 50 de variante iar cu toatele sunt peste 150 de modele cu prețuri diferite. Există și posibilitatea să alegem un set complet cu 4 rame suplimentare diferite: cu lentile de soare colorate simplu și cu efect oglindă, cu lentile cu protecție pentru lucrul la calculator și una cu lentile speciale de condus  în vreme mohorâtă, care îmbunătățește contrastul. Acestea costă 315 lei, aveți aici un exemplu și pe site găsiți mai multe din care să alegeți.  

  • Lentile fotocromatice (poate mai cunoscute drept lentile heliomate). Aceasta este cea mai confortabilă soluție pentru problema noastră pentru că, oricând e cazul, lentilele noastre incolore se vor întuneca, se vor închide la culoare astfel încât să ne protejeze ochii, proporțional cu intensitatea luminii. Când intrăm în casă, ele redevin incolore. Purtând lentile fotocromatice, nu mai trebuie să facem nimic, ochelarii noștri se transformă în ochelari de soare când și cât de mult este cazul. Este cea mai versatilă variantă de
    ochelari de soare pentru miopi. Evident, putem alege culoarea și gradul de întunecare. Cât ne costă acest tip de lentile? Cel mai mic preț este de 169 lei, lentile Rhein Vision monofocale sferice, indice 1.56 fotocromatice, cu tratament de durificare a lentilei.  Dacă purtăm lentile progresive și am vrea să fie și fotocromatice cel mai mic preț va fi de 567 lei lentile Rhein Vision Progresive Fotocromatice Innovator 1.5 Tranistion HMC. Si lentilele bifocale pot fi fotocromatice și au prețuri începând cu 196 lei. Recent au apărut și lentile fotocromatice cu efect oglindă ceea ce ne va face să arătăm special.

Acum am trecut în revistă ce posibilități avem, știm avantajele și dezavantajele și știm și prețurile minime pentru fiecare. Nu ne rămâne decât să ne uităm un pic la fiecare variantă de astfel de ochelari de soare pentru miopi, să ne configurăm singuri lentilele dorite, conform cu nevoile noastre vizuale. Adăugăm opțiuni suplimentare dacă vrem și să urmărim cât ne îndepartăm de prețul minim ca să știm unde ne oprim în funcție de bugetul stabilit. Va fi ușor și interesant să o faceți, noi doar am încercat să vă ducem la un punct de pornire în această explorare. Tineți minte că nu sunteți singuri: dacă veți avea nevoie, veți găsi alături specialiștii magazinului  care să vă îndrume pe chat-ul site-ului sau la telefon. Totul este în așa fel făcut încât să alegeți informat, exact ceea ce vi se potrivește și să plătiți prețul corect. Evident, ca de fiecare dată, vă sfătuim să verificați prețurile configurației de lentile aleasă în cât mai multe magazine ca să vă asigurați că nu plătiți mai mult decât e cazul.

Și nu în ultimul rând, aveți în vedere ofertele speciale și promoțiile. Sunt ocazii pe care le puteți folosi ca să cheltuiți mai puțin sau să cumpărați calitate superioară pentru suma pe care v-ați propus-o inițial.

Oricum ați face, de oriunde ați decide să cumpărați, ideea e să vă protejați ochii de lumina dăunătoare. Si nu uitați, ochelarii de soare sunt necesari la orice vârstă, poate chiar mai mult pentru copii și seniori, ai căror ochi sunt și mai sensibili.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment