Vă întrebați ce e Varilux 1+1? Haideți să vedem.

varilux 1+1

Vă întrebați ce e Varilux 1+1? Haideți să vedem.

Tot vedem la televizor, pe internet, auzim de o ofertă specială numită Varilux® 1+1. Poate ne întrebăm ce e cu ea, poate ne gândim dacă ne privește sau nu.

Da, ne privește dacă suntem presbiopi, adică dacă am început să purtăm ochelari pentru citit, undeva peste frumoasa vărsta de 45 de ani. Dacă purtăm deja și ochelari pentru vedere la distanță, oferta chiar e și mai bună pentru noi pentru că ne ușurează teribil viața.

Despre ce e vorba în Varilux 1+1? Despre lentile progresive.

Cu scuze pentru cunoscători, zicem pe scurt că lentile progresive sunt acelea cu care vedem bine și la citit, și la depărtare, și intermediar (la calculator, de exemplu). Cei care vor mai multe descrieri, explicații,  detalii despre lentile progresive găsesc aici.

Marele avantaj al lentilelor progresive este că putem scăpa de purtatul mai multor perechi de ochelari, fiecare pentru a vedea la o anume distanță. În plus, dacă alegem ca lentilele noastre să fie și fotocromatice, atunci avem și ochelari de soare la ochi, exact când ne trebuie. Lentilele fotocromatice (mai sunt numite și lentile heliomate) sunt cele care se întunecă atunci când lumina soarelui este foarte puternică și redevin incolore când ajungem la interior. Lentilele progresive de uz general ne ajută pe tot parcursul zilei, cu un oarecare neajuns că zonele de vedere clară nu ocupă în întregime lentila și va trebui să ne învățăm pe unde să privim ca să vedem bine într-un anume loc.

Un aspect de semnalat este că, chiar dacă nu avem nevoie de lentile pentru vederea la distanță, tot putem purta lentile progresive. Ele vor fi chiar mai ușor de folosit pentru că vor avea doar dioptriile noastre pentru citit în partea inferioară, iar în partea superioară vor fi fără dioptrii, asfel zonele de vedere clară vor fi mai mari. Vom avea ochelarii de citit permanent la ochi, ceea ce pentru unii va fi o ușurare uriașă și o soluție foarte elegantă.

Pentru cei care au de desfășurat preponderant activități în care nu au nevoie de vedere bună în toate cele trei zone, producătorii au gândit lentile progresive specializate, cu doar două zone de vedere clară, dar mult mai generoase.

Astfel, dacă lucrăm o perioadă îndelungată într-o încăpere și, prin urmare, vederea la distanță nu ne interesează, niște lentile progresive de interior sunt ce ne trebuie. Ele sunt mult mai confortabile, necesită miscările mai restrânse ale capului pentru că spațiul de pe lentilă destinat activităților noastre este mărit considerabil.

Un alt tip de astfel de lentile sunt cele pentru condus la care zona de vedere la distanță și cea pentru vedere intermediară sunt maximizate în defavoarea celei pentru citit.

Și cum e cu Varilux 1+1?

Revenind, acum că știm de ce sunt bune lentilele progresive și ce variante avem, putem spune că Varilux 1+1 este o super-ofertă a producătorului numarul 1 mondial, Essilor. Ea presupune că ne alegem două perechi de lentile progresive și plătim doar una. Evident, ambele trebuie să fie pentru aceeași persoană.

Varilux® este gama premium de lentile progresive de la Essilor. Varilux® a fost prima lentilă progresivă de pe piața opticii medicale, creată de Bernard Maitenaz în 1959. De atunci Essilor o perfecționează permanent, ajungând ca, în prezent, gama Varilux să cuprindă mai multe modele:

  •  Varilux® Liberty, Varilux® Comfort și Varilux® Physio, lentilele cu design tradițional, dar în continuu perfecționate, care și-au dovedit în timp calitatea excepțională.
  • lentilele din generația nouă, Varilux Series, proiectate și executate cu tehnologii revolționare ale celebrului producător: lentilele Varilux® X Series (care folosesc o combinație de 3 noi tehnologii astfel încăt să avem vedere de aproape mai extinsă ca niciodată, fără probleme de echilibru în mișcare) și lentilele Varilux® E Series (cu tehnologia Swim Control care reduce efectul de “valuri” și de deformare a imaginii). 

Ce putem alege în oferta Varilux 1+1?

La ochelari.com, magazinul nostru preferat de rame și lentile pentru ochelari, putem folosi oferta într-o multime de combinații:

  • O pereche de lentile progresive de uz general pe care să le putem folosi pe tot parcursul zilei și o pereche de lentile progresive de interior pe care să le ținem pentru lucrul la birou sau oriunde avem de stat mai mult într-un loc (în living, de exemplu).
  • O pereche de lentile progresive de uz general și una de lentile pentru condus, pe care să o ținem în mașină ca să ne facă experiența calatoriei cât mai plăcută când suntem la volan.
  • O pereche de lentile progresive incolore și una care să aibă și tratament fotocromatic pe care să o folosim în zilele însorite
  • Două perechi de lentile progresive de uz general, pe care le montăm pe rame diferite (când vrem una elegantă și alta mai sport, sau rame de culori diferite sau orice alt motiv am avea). Putem alege modele diferite de lentile progresive ca să le folosim cât mai bine așa cum au fost ele gândite, în funcție de activitățile noastre din ziua în care le purtăm.

Evident că acestea sunt doar câteva exemple, dumneavoastră puteți face orice combinații din oricare din lentilele progresive Varilux® de la Essilor. Veți plăti doar o pereche, pe cea cu prețul cel mai mare.  Promoțiile Essilor vă așteaptă să vă alegeți perechile de lentile care vi se potrivesc cel mai bine.

Vi se pare complicat? Nu-i nimic. Vorbiți cu specialiștii magazinului care vă stau la dispoziție pe chat-ul de pe site sau la telefon și vă vor ajuta cu amabilitate. Veți discuta și veți primi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegerile cele mai bune.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment